Pohárköszöntő az esküvőn

Ma a pohárköszöntőkkel készültem számotokra. Az esküvői filmet többek között az különbözteti meg az esküvői videótól, hogy az előbbi egy történetet mesél el, melyhez a szöveges részeket a szertartások és a pohárköszöntők adják. Így nagyon fontos számunkra, hogy sok (legalább kettő :) ) szép beszéd hangozzon el vacsora előtt. Erre a szép feladatra érdemes felkérni valakit, hogy legyen ideje felkészülnie rá, így ne egy „Köszönjük, hogy itt vagytok. Jó étvágyat!” – hangozzon el.


Elsősorban az örömapákat szokták felkérni, ha ő nem vállalja vagy szeretnétek, ha több ilyen szép beszéd is lenne, akkor a tanukat, esetleg a legjobb barátokat érdemes felkérni – mindenképp olyan embert aki jól ismer titeket, ezáltal valami személyeset mond.  De akár ti magatok is készülhettek egy-egy kedves gondolattal.

Egy praktikus dolog a pohárköszöntőkkel kapcsolatban:

Az esetek 90%-ban olyan személy mondja a pohárköszöntőt, aki a főasztalnál ül. Ha ő föláll és hozzátok beszél, akkor ő közvetlenül lenéz rátok, ti pedig „élesen” felnéztek rá, mely képileg nem a legszebb… ezért mi azt az apró praktikát tanácsoljuk párjainknak, hogy a pohárköszöntőt mondó személy álljon a fő asztal végébe, és onnan mondja el beszédjét. Már ez a kb 2 méteres távolság is lehetővé teszi, hogy kényelmesebben nézzetek egymásra, így szebb film, és persze fotók készülnek majd rólatok!

+1 jó tanács: érdemes az összes beszédet egy helyre, méghozzá a vacsora elé betenni! Ekkor egyrészt minden vendég a beszélőre figyel, nincs közben tányércsörömpölés ;) nem rohangálnak keresztbe a pincérek! Illetve a mi munkánkat is jelentősen megkönnyítitek :) hiszen elég egyszer beállnunk, világítani, és portozni (mikroportot elhelyezni a beszédet mondó vendégen), és biztos nem maradtunk le a beszéd elejéről! :) Természetesen a vendégeitek, és ti magatok is ilyenre nem gondoltok – és természetesen nem is kell ezzel foglalkoznotok – csak a leves után körülnézve látjátok, hogy elérkezett az idő, felálltok, és kezditek is a beszédet… viszont nekünk mindig 5 perccel az esemény előtt kell járnunk, ezért késő, ha a pohárkocogtatás után kezdünk el beállni. Így érdemes inkább a vacsi elé tenni a beszédeket! Akkor biztos ott vagyunk, és tökéletes lesz minden.