• 06-20/970-33-06
  • info@dominostudio.hu
Esküvői filmek új generációja

Esküvői filmek új generációja

Újdonságok az esküvői filmkészítésben! Pörgős, lendületes, művészi! Minden, de nem unalmas! Szeretnél egy, a megszokottól eltérő esküvői filmet? Az alábbi cikkben egy új oldaláról mutatom be egy esküvő mozgóképes megörökítésének lehetőségeit.

Dóri és Marcell

Hihetetlen, hogy az elmúlt 10-15 évben micsoda változás történt az esküvői fotózásban. A műteremből “irány a szabadba” felkiáltással különböző extrém helyeken készülhetnek a beállított képek, amiket büszkén mutogatunk mindenkinek, otthon pedig egy-két kedvenc felkerül a falra egy jól látható helyre. Mindemellett  sok pártól, illetve más szolgáltatótól azt hallom, hogy:
– a videó nem olyan fontos, úgy se nézzük vissza többet
– hosszú és unalmas
– a fotó teljesen visszaadja az egész napot.

Fontos a fotó! De akármilyen jól is sikerül egy kép, sosem fogja visszaadni, ahogy kimondtátok az igent, vagy ahogy az első táncotokat eljártátok!

 Sajnos kevesen tudják, (talán mert nehezebb egy – akár – 20 perces filmet kommunikálni, mint egyetlen jól sikerült képet), de az elmúlt pár évben a videó is átalakult, amit már nem is videónak – hanem FILM-nek hívunk. Az új stílus képviselői nem készítenek több órás felvételeket, ahol a templomban az igehirdetést úgy is csak átpörgetnénk, vagy a 15 perces gratulációs részt, stb.  Ehelyett arra összpontosítanak, hogy egy csodálatos “filmszerű” anyagot alkossanak, amit évek múlva is szívesen visszanéztek. Filmes eszközöket használnak, és történetmesélő szerkesztést. A fényképezőgépek képi világát ma már könnyedén megjeleníthetjük a filmeken.

1.) A DSLR (vagy más néven digitális tükörreflexes) fényképezőgépek filmes funkciója új dimenziókat nyitott a videoklip és reklámfilmeket készítők világában, és hamar megfertőzte az esküvői videósokat is, akik cinematográfusokká nőtték ki magukat. (“Cinematográfia – a mozgó-fényképezés tudománya, művészete.”) A gép egyik nagy titka a cserélhető objektívek, amikkel különböző hatásokat lehet elérni. Az egyik legszembetűnőbb a kis mélységélesség.

2.) A kis mélységélesség a játékfilmekből már teljesen megszokott. Ha csak egy meghatározott dolog éles a felvételen, a háttér pedig elmosódott a figyelem könnyebben irányítható, és természetesen sokkal szebb végeredményt kapunk, mintha minden éles, még a háttérben játszó kisgyerek vagy föl-alá rohangáló pincér. Ez a funkció teszi lehetővé az átélezéseket is, vagyis egy adott tárgyról – mondjuk egy gyertyáról – átvisszük az élességet a mögötte lévő részre – mondjuk  a menyasszony arcára.

 3.) Kamera mozgató eszközök. A filmekben már megszoktuk, hogy a kép szinte folyton mozog, és ez nem az operatőr remegő kezét jelenti, hanem egyenletes, irányított mozgást. Ezen eszközök használata hely és időigényes, viszont a hatásuk látványos. Ilyen a slider, a ronin és persze a drón.
A cinematográfusok által készített film átlagos hossza: 8-25 perces, szemben a hagyományos filmekével, ami elérheti a 2-3 órát is. Itt a fontos pillanatoknál, mint az eskütétel, a pohárköszöntő vagy más lényeges momentum, megőrzik az eredeti hangot, az esküvőtök többi részét zenére vágják, mely tökéletesen visszaadja a nap hangulatát.

 Ezt a csodálatos mozi hatású filmet évről évre előveszitek majd, hogy a házassági évfordulótokon egy pohár bor vagy pezsgő mellett felidézzétek az apró momentumokat, láthassátok azokat az embereket akik aznap veletek ünnepeltek és örültek. Egy nap 5 vagy 10 év múlva, mikor úgy érzitek végig szeretnétek nézni a teljes napot, vegyétek elő a vágatlan anyagot, amit legtöbben átadnak.

Szóval kedves párok, keressétek az új stílus képviselőit, és legyen nektek is mozi hatású esküvői filmetek.

Ha bővebben szeretnél olvasni rólunk és munkásságunkról, akkor kattints ide! :)

Ha pedig van még egy kis időd, akkor kérlek segítsd munkánkat azzal, hogy válaszolsz arra a pár kérdésre, amit számítógépen jobb oldalon, telefonon pedig lent található, mert számunkra mindig nagyon fontos a véleményetek! :)

Köszönjük szépen!